Tag

  Prijs

  tot

  Verfijn resultaten

  Serie

  Open filters

  Suske en Wiske stripboeken

  Suske en Wiske is misschien wel dé bekendste stripreeks uit België, en is ook enorm groot in Nederland. De stripboeken, die in eerste instantie getekend zijn door Willy Vandersteen en vervolgens door Paul Geerts, Marc Verhaegen en het duo Luc Morjaeu en Peter Van Gucht, verschenen voor het eerst in 1945 en staan vol met humor, maatschappijleer en mythische wezens. De meeste verhalen beginnen redelijk normaal, maar monden uiteindelijk uit tot vreemde verhalen waarin het niet gek is om spoken, magie en centauren tegen te komen. De teletijdmachine van Professor Barabas maakt dit ook mogelijk, want door deze tijdreizen komen ze op de meest vreemde plekken terecht. In de strips spelen voornamelijk Suske, Wiske, Professor Barabas, Jerommeke, Tante Sidonia en Lambik grote rollen. De strips waren oorspronkelijk in het Antwerps, maar werden uiteindelijk ver-Nederlandst vanwege de grote afzetmarkt in Nederland. 

  Nieuwe Suske en Wiske

  Ondanks dat de strip echt al heel oud is, komen er nog steeds nieuwe Suske en Wiske's uit. Sterker nog, het duo is pasgeleden nog volledig vernieuwd en er is weer een totaal nieuwe stijl ontwikkeld voor alle personages. Ze zijn nét even iets moderner geworden, en passen door de aangepaste kleren en stijl meer in het hedendaagse tijdsbeeld.

  De nieuwe Suske en Wiske is nummer 343: SOS Snowbell, en gaat over de Neef van Tante Sidonia die ineens in een gans is veranderd! Dankzij een toverboek veranderen nog meer mensen in dieren, en het is aan Suske en Wiske om de betoveringen ongedaan te maken!